perjantai 19. heinäkuuta 2013

Oh my, is it time for the 5 o'clock tea? // Oi, onko se jo kello 5:n teen aika?







So I was going through my posts and I noticed that there isn't too many cookie recipes up here. I picked up all of my cookbooks and made myself comfortable on our couch and started read through the books. Even though I remember many of the recipes, there's always something to surprise me so it never gets boring.
This time the simple yet beautiful surface on these cookies caught my eye. I also happen to love pistachios so the choice wasn't too hard. :)
PS. I actually bought shelled pistachios this time after I discovered this wonderful store in the Big Apple mall. It's called "Punnitse & Säästä" which basically means that you pick anything you want and then just weigh it and pay for the weight. 
//
Kävin läpi aikaisempia julkaisujani ja huomasin, että keksireseptit ovat selvästi heikossa hapessa. Keräsin kaikki keittokirjani ja kävin mukavasti sohvalle lukemaan. Sen voin sanoa, että vaikka muistankin pääsääntöisesti kirjojen sisällön, sieltä kuitenki löytyy aina muutama yllätys. Siksi en koskaan kyllästy selailemaan kyseisiä kirjoja.
Tällä kertaa tämän keksin yksinkertainen, mutta kaunis ulkoasu kiinnitti huomioni. Pistaasit ovat myös yksi lempipähkinöistäni, joten päätös ei ollut vaikea. :)
PS. Ostin tällä kertaa valmiiksi kuorittuja pistaaseja löydettyäni mahtavan liikkeen Isosta Omenasta (parkkitaso). "Punnitse ja Säästä" -liike tarjoaa suuren valikoiman pähkinöitä, snäcksejä ja luomutuotteita, mitkä nimensä mukaisesti punnitaan ja maksetaan painon verran.



Pistachio squares // Pistaasiruudut

30 pieces // 30 kappaletta

4 1/5 dl (1 3/4cup) Flours // Jauhoja
170g (3/4 cup) Butter // Voita
1 tl /tsp Vanilla extract // Vaniljauutetta
1/4 tl/tsp Salt // Suolaa
2 1/3 dl (1 cup) Confectioners sugar // Tomusokeria
1 1/5dl (1/2 cup) Shelled pistachios // Kuorittuja pistaaseja

1 1/5dl (1/2 cup) Confectioners sugar // Tomusokeria 
3-3,5 tl/tspLemon juice // Sitruunamehua


This one is pretty easy so just start by mixing together the cookie dough ingredients: flours, butter, vanilla extract, salt and confectioners sugar. Mix them by hand till the dough forms some sort of ball. For me, the dough was a bit crumbly but try to bear with that!
Take it out of the bowl and flatten it into a 1-inch (2,5 cm) thick disc. Wrap it up in plastic wrap and put it into a fridge to cool down for 45 minutes.
While you're hands are free, feel free to chop the pistachios coarsely and preheat the oven to 180°C (350 F).
//
Taikina on hyvin helppo, joten aloita sekoittamalla aineet yhteen: jauhot, voi, vaniljauute, suola ja tomusokeri. Vaivaa taikinaa käsin ja pikku hiljaa taikinasta pitäisi pystyä muodostamaan pallo. Minun kohdallani taikina oli aika murenevaa, joten koittakaa kestää jos sama koskee teitä!
Kumoa pallo kulhosta pöydälle ja muodosta siitä 2,5cm paksu levy. Kiedo levy kelmuun ja laita viilentymään jääkaappiin 45 minuutiksi. Sillä aikaa voit vapaasti hienontaa pistaasit karkeaksi muruksi ja lämmittää uunin 180°C (350 F).


Roll the dough out on a floured surface into a 12" by 10" (25cm x 30cm) rectangle. Cut it 4 times sideways and then 5 times from top to bottom. Sprinkle some pistachio crunch in the middle of each cookie and gently press them so they stick to the dough. Move them onto a covered baking tray with a spatula and bake them for 15-18 mins until the edges are lightly brown.
//
Kaulitse taikina jauhotetulla tasolla 25cm x 30cm kokoiseksi levyksi. Leikka se neljään osaan sivuttaissuunnassa ja vielä viiteen osaan pystysuunnassa. Ripottele vähän pistaasirouhetta jokaisen keksin keskelle ja painele ne kevyesti kiinni taikinaan. Siirrä keksit leivinpaperille uunipellille lastan avulla ja paista niitä 15-18min, kunnes reunat ovat ruskettuneet kevyesti.


Prepare the glaze while the cookies cool down. Mix the remaining confectioners sugar and lemon juice in a small bowl. At this point I used a small frozen food bag to decorate. Just cut a bit off from the corner to make a small hole and drizzle the glaze beautifully onto the cookies after they've cooled down.
//

Valmista kuorrute sillävälin, kun keksit ovat jäähtymässä. Sekoita pienessä kulhossa jäljellä oleva tomusokeri ja sitruunamehu. Tässä kohtaa käytin pientä pakastepussia koristeluun. Leikkaa vain pieni pala pois pussin kulmasta saadaksesi pienen reiän ja pursota kuorrute kauniisti keksien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti